HTML

Kedvenceim 02

2008.05.30. 03:13 :: Cinema City

 

 

 

 

 

 

 

 

Beavatás (The Recruit) (USA - 2003)
 
Műfaj: akció, kémfilm
Rendezte: Roger Donaldson
Szereplők: Al Pacino, Colin Farrell, Gabriel Macht, Bridget Moynahan, Karl Pruner

Tartalom:
Ezekben az években már mindenki tudja: nem a tankok és a hadihajók védenek meg egy országot, hanem a titkosügynökei. A CIA a védelem első vonala; emberei napi huszonnégy órás, évi 365 napos riadókészültségben élnek.
James Clayton a kiképzőközpont legkitűnőbb diákja, és Walter Burke már túl öreg róka ahhoz, hogy egy ilyen tehetséges kezdőt hagyjon kicsúszni a markából. Ráveszi a srácot, hogy legyen a tanítványa … de ahhoz, hogy teljes jogkörű ügynök lehessen, előbb túl kell élnie a kiképzést, melynek során a zöldfülűekből okos és veszélyes hadigépek válnak.
James lassacskán arra is rájön, hogy az ő kiképzése más, mint a többieké. Amiről azt hitte, iskola, az igazából már az első bevetés. Akikről azt hitte, a társai, talán az ellenségei. Amikor minden bizonytalan, csupán egy valami marad igaz; az első lecke, amit a CIA-nél megtanult: "Ne bízz senkiben! Senki sem az, aminek látszik!" 
 

A felejtés bére (Paycheck) (USA - 2003)

Műfaj: akció, sci-fi, thriller
Rendezte: John Woo
Szereplők: Ben Affleck, Aaron Eckhart, Uma Thurman, Paul Giamatti, Colm Feore

Tartalom:
A neves rendező, John Woo futurisztikus thrillere a látványos akciót lenyűgöző rejtéllyel ötvözi, mely a kirobbanó kezdéstől egészen a lélegzetelállító befejezésig kétségek között hagyja a nézőt.
Michael Jennings kitűnő számítástechnikust szigorúan titkos feladatokra kérik fel. Minden egyes munka után kitörlik rövid távú memóriáját, nehogy információt szivárogtasson ki a megbízatásról. Legutóbbi munkája végeztével - melyben régi barátja nyolc számjegyű összeggel honorálja hároméves szerződését - Jennings döbbenten hallja, hogy egész fizetéséről lemondott.
Úgy tűnik, nincs számára visszaút - mígnem egy rejtélyes borítékban elfelejtett múltjára utaló nyomokat jutnak el hozzá. A gyönyörű tudósnő segítségével Jenningsnek az idő szorításában kell megfejtenie múltjának rejtvényét... miközben megpróbálja elkerülni a jövőben rá váró borzalmakat. 
 

Káosz (Chaos) (Anglia/USA/Kanada - 2006)
 
Műfaj: akció, thriller
Rendezte: Tony Giglio
Szereplők: Jason Statham, Ryan Philippe, Wesley Snipes, Henry Czerny, Justine Waddell

Tartalom:
Conners nyomozót egy rosszul sikerült túszmentési akció után felfüggesztik állásából. Amikor azonban egy bankrablásnál a túszejtők vezetője Lorenz csak vele hajlandó tárgyalni visszahívják, és egy új partnert adnak mellé.
Az akció kétes sikerrel zárul, a túszok megmenekülnek, viszont a bankrablók is kereket oldanak. Hamarosan kiderül, hogy a bankból nem tűnt el semmi, viszont az akció közben egy speciális vírus 1 milliárd dollárt utalt el különböző bankszámlákról.
A nyomozók munkába lendülnek és elkezdik felgöngyölíteni a pillanatról pillanatra kaotikusabbá váló ügyet.
 

Légcsavar (Flightplan) (USA - 2005)

Műfaj: thriller
Rendezte: Robert Schwentke
Szereplők: Jodie Foster, Peter Sarsgaard, Sean Bean, Greta Scacchi

Tartalom:
Kelly Pratt (Jodie Foster) repülőgép-tervező mérnök, aki férje halála után hatéves lányával, Juliával utazik haza az általa megálmodott 474-es gép fedélzetén. Kelly -- férje hirtelen halála miatt -- az idegösszeomlás szélén áll, de amikor Berlin és New York között kislánya nyomtalanul eltűnik, igazán az őrület határáig jut. Ráadásul a személyzet és az utasok egy percig sem hisznek neki.
Rich kapitány (Sean Bean) és a gép biztonsági kísérője, Gene Carson (Peter Sarsgaard) bizonyítani is tudják, hogy a kislánysoha nem lépett a repülőgép fedélzetére. Kelly csak magára számíthat, hogy kiderítse az igazságot, pedig az egész gépen úrrá lett a nyugtalanság…
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cinemacityplusz.blog.hu/api/trackback/id/tr77494433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása