HTML

Cinema City Plusz

Kedvenc filmjeim

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Kedvenceim 01

2008.05.30. 02:59 :: Cinema City

 

 

 

 

 

 

 

 

A fülke (Phone Booth) (USA - 2002)

Műfaj:  thriller
Rendezte: Joel Schumacher
Szereplők: Colin Farrell, Forest Whitaker, Katie Holmes, Radha Mitchell, Kiefer Sutherland

Tartalom:
Egy sztori, amelyről már évekkel a forgatás előtt legendákat zengtek Hollywoodban! Egy zseniális alapötlet, amelyhez foghatót még aligha láthattunk! Egy egész estés, fantasztikusan izgalmas thriller, amely szinte végig egyetlen telefonfülkében játszódik! Kiváló színészi alakítások és nagyszerű forgatókönyv - A fülke az év egyik legjobb thrillere!
Megcsörren egy utcai telefon, egy férfi felveszi. És majdnem belehal. És örökre megváltozik az élete. Mert egy mesterlövész hívja, aki a környező toronyházak egyik ablakából éppen rá céloz.

Rég vadászik a férfira, mindent tud róla, ismeri a feleségét, a szeretőjét, a titkait és a vágyait. Beszélgetni akar a férfi bűneiről: büntet és jutalmaz. Habozás nélkül öl és pontosan céloz. A férfi nem teheti le a telefont, csak vár és válaszol. Szeretné túlélni ezt a hívást; szeretne túljárni a lesipuskás eszén.

Közben megérkezik a rendőrség, vezetőjük tárgyalni kezd a férfival, akinek a fülkéje előtt egy halott hever. Azt hiszi, ő tettes. Nem ért semmit.

És az a nyugodt, kegyetlen hang a telefonban, egyre újabb követelésekkel áll elő. És a férfi nem teheti le a kagylót még akkor sem, ha rendőrök tucatjai szegezik rá a fegyvert...


Annapolis – Ahol a hősök születnek (Annapolis) (USA - 2006)

Műfaj: dráma
Rendezte: Justin Lin
Szereplők: James Franco, Tyrese Gibson, Jordanna Brewster, Donnie Wahlberg

Tartalom:
Mikor a Jake Huard (James Franco, Pókember), a helyi srác bejut az Annapolis-i Tengerészeti Akadémiára, úgy érzi, álmai végre valóra váltak, ám a küzdelem, hogy férfivé érjen, még csak most veszi kezdetét.
Jake-nek elég nehezen megy a beilleszkedés, teljesítménye ingadozó, s attól fél, nem tud megfelelni a közel 150 éves múlttal rendelkező intézmény szigorú követelményeinek. De nem adja fel a küzdelmet: benevez a tengerészeti bokszbajnokságra, s szembeszáll a könyörtelen Cole hadnaggyal (Tyrese Gibson, Négy tesó), hátha így kivívhatja bajtársai szeretetét, felettese (Donnie Wahlberg, Hatodik érzék) elismerését és büszkévé teheti édesapját. Justin Lin filmje arról regél, hogy mindenki találhat magának olyan célokat az életben, melyekért érdemes küzdeni. 


Bizonyítás (Proof) (USA - 2005)

Műfaj: dráma
Rendezte: John Madden
Szereplők: Gwyneth Paltrow, Anthony Hopkins, Hope Davis, Jake Gyllenhaal

Tartalom:
A Bizonyítás egy rejtélyes fiatal nő lenyűgöző története, akit egyaránt kísért apja múltja és saját jövőjének árnyai. Ez a film olyan meg nem fogható értékeket vizsgál, amelyeknek a létezését nehéz tételesen igazolni: ilyen érték a bizalom, a szeretet és az ép elme.
A gyönyörű és okos Catherine (Gwyneth Paltrow) éveket töltött azzal, hogy gondját viselje Robertnek (Anthony Hopkins), ragyogó szellemű, de labilis apjának, a zseniális matematikusnak. Apja halála után a lány egyedül maradt az óriási házban fájdalmával, apja 103 jegyzetfüzetével, és a kérdéssel: mit kezdjen most önmagával.
Hamarosan megérkezik Claire (Hope Davis), Catherine nővére aki szeretné húga életét más mederbe terelni, és feltűnik Hal (Jake Gyllenhaal), Caterine apjának egykori tanítványa, akinek feltett szándéka, hogy áttanulmányozza a hátra maradt jegyzetfüzeteket. A fiatal nőnek a lehető legnyugtalanítóbb, és meglehetősen zavarba ejtő problémával kell megküzdenie: vajon ő maga mennyit örökölt apja őrültségéből – vagy éppen zsenialitásából? 


Edison (Edison) (USA - 2005)

Műfaj: krimi, thriller, dráma
Rendezte: David J._Burke
Szereplők: Justin Timberlake, Morgan Freeman, Kevin Pollak, L.L._Cool J, Cary Elwes, Dylan McDermott, Piper Perabo, Kevin Spacey

Tartalom:
Edison, a metropolis ígéretes terep a kezdő és ambíciózus újságírónak, Josh Pollacknak (Justin Timberlake), aki a szamárlétra legalján kezdi a pályát. A Heights Heraldnál dolgozik és egy nap belebotlik az Ügybe: a rendőrségi korrupcióra akar fényt deríteni. Nem tudja, milyen darázsfészekbe nyúl: nem csak ő válik kiszemelt áldozattá, hanem főnöke, Mosca Ashford (Morgan Freeman – A remény rabjai, Robin Hood, Miss Daisy sofőrje). Ashford kirúgja Pollackot, ami nem elaltatja az ügyet, hanem még inkább motiválja az ifjú újságírót a sztori felderítésében.

 
Tűzfal (Firewall) (USA - 2006)

Műfaj: akció, thriller
Rendezte: Richard Loncraine
Szereplők: Harrison Ford, Paul Bettany, Virginia Madsen, Robert Patrick, Robert Forster

Tartalom:
Ez csak egy átlagos hétköznap a Landrock Pacific Bankban – átlagos mindenkinek, kivéve Jack Stanfieldet, a komputerspecialistát. Jack feleségét és gyermekeit túszul ejtették otthonában, és az elrablók azt követelik, hogy törje fel az általa tervezett ultrabiztonságos védelmi rendszert, és lopjon el 100 millió dollárt, miközben a könyörtelen túszszedők minden mozdulatát figyelik…
Az idővel versenyző Stanfield, a sebezhető, mégis erős és találékony átlagember bőrébe Harrison Ford bújik, akit épp az ilyen szerepek tettek a filmvászon egyik legközkedveltebb hősévé. Hidegvérű és számító ellenfelét Paul Bettany (A Da Vinci-kód) alakítja, Virginia Madsen (Kerülőutak) pedig a feleségét játssza, aki saját szenvedésével nem törődve védelmezi gyermekeit. Az elrablók meg vannak győződve arról, hogy mesteri tervükben nincs hiba, de egyvalamivel nem számoltak: egy férfi elszántságával, aki mindenét elveszítheti.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cinemacityplusz.blog.hu/api/trackback/id/tr64494429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása